Slide background Rijschool Het Groene Licht
1 lesuur is bij ons ook echt 60 minuten
Slide background Rijschool Het Groene Licht
De eerste 10 lessen voor € 399,-
Slide background Rijschool Het Groene Licht
Start je rijopleiding met een gratis proefles!
Slide background Rijschool Het Groene Licht
Wacht niet langer, bel vandaag!

Telefoon: 06 - 14 90 66 99 - info@rijschoolhetgroenelicht.nl - www.rijschoolhetgroenelicht.nl

Rijschool Het Groene Licht
Rijschool Het Groene Licht
Telefoon: 06-14906699
E-mail: info@rijschoolhetgroenelicht.nl

Laatste recensie:

 

Denise Peperkamp

Sterrenwaardering

Ik zou het groene licht zeker aanraden, want je gaat pas echt afrijden wanneer je er klaar voor bent. daarom ben ik ook in 1x geslaagd. top lessen. duidelijk en leerzaam.
heel erg bedankt voor de leuke lessen

Lees alle recensies

Haast?

Neem de spoedcursus!

Rijschool Het Groene Licht - Spoedcursus

Meer info

Like ons op Facebook

 


Ons Twitteraccount   Onze Facebookpagina

Haal je rijbewijs in niet meer lessen dan je nodig hebt!

Rijschool Het Groene Licht - Haal je rijbewijs in niet meer lessen dan je nodig hebt!

Wat is faalangst en wat is een faalangstexamen?

Faalangst is letterlijk de angst om te falen. Vaak is het een motiverende factor ook wel positieve faalangst genoemd. Echter, zijn er mensen die zó bang zijn om het niet goed te doen, dat ze zichzelf blokkeren in plaats van te motiveren. Hierdoor is men niet in staat om te doen wat men onder normale omstandigheden wel kan doen, wat ook wel negatieve faalangst wordt genoemd.

Het CBR erkent het probleem van faalangst omdat er relatief veel mensen zijn die van deze soort angst last hebben. Om dit probleem op te lossen, heeft het CBR het ‘faalangstexamen’ in het leven geroepen. Dit is als proef begonnen en heeft goede resultaten opgeleverd. Zo hebben mensen die last hebben van faalangst met dit speciale examen een realistischer eindresultaat, omdat de factor angst om te falen minder meespeelde tijdens het maken van het examen. 

De angst die je hebt voor het praktijkexamen, komt hoogstwaarschijnlijk niet uit de lucht vallen en is al een tijd voordat je het examen moest doen begonnen. Misschien heb je sowieso al angst bij het maken van toetsen, tentamens of opdrachten. Deze angst neem je dan mee naar het beginnen met het halen van je rijbewijs. Het is belangrijk om je al vanaf het begin hier bewust van te zijn en dit te bespreken met jouw instructeur die je naar je rijbewijs begeleidt. Wees hier dus openhartig over en bespreek het, dan kunnen we kijken wat we er samen aan kunnen doen om jouw angst te verminderen. 

Een faalangstexamen duurt langer dan een normaal examen en duurt in totaal 80 minuten. Het bijzondere eraan is dat je start met een intakegesprek. In dit gesprek bespreek je je angsten en zorg je ervoor dat je rustig met het examen kunt beginnen en tijdens de rit kun je om een time-out vragen.

Van dit faalangstexamen kan iedereen gebruik maken die denkt hiervoor in aanmerking te komen. Dus als je het vermoeden hebt dat je een grote, ongezonde of extreme angst hebt tijdens het maken van het examen, dan is het faalangstexamen wellicht iets voor jou.

Wil je meer weten over rijden met faalangst, faalangst rijlessen of het faalangstexamen? Neem dan contact met ons op.

 

Deel deze pagina!

Contact

Velden met een * zijn verplichtBel mij terug

Mijn telefoonnummer:
Mijn naam:
Wanneer op de dag?