Rijschool Het Groene Licht
1 lesuur
=
60 minuten!

Het praktijkexamen

Rijschool machtigen

Voor het aanvragen van  het praktijkexamen of een TTT moet je Rijschool Het Groene Licht toestemming geven om dit voor jou aan te vragen. Dit doe jij door ons te machtigen. Dat heeft een aantal voordelen. Zo ontvang je direct bericht als er een examen is aangevraagd of is gewijzigd. Jouw contactgegevens zijn automatisch beschikbaar voor ons en alles wordt voor je geregeld.

Hoe machtig je ons? Het machtigen doe je via de site van het CBR, www.cbr.nl.

  • Log vervolgens in met jouw persoonlijke DigID.
  • Kies "Rijschool machtigen".
  • Voer het rijschoolnummer in. Ons rijschoolnummer is 6463N2
  • Voer jouw adresgegevens in.
  • Lees de voorwaarden en ga akkoord.

Persoonlijke gegevens worden nooit verstrekt aan derden!

Eigen Verklaring invullen

Voor het aanvragen van een praktijkexamen moet je een eigen verklaring invullen. Dit is een formulier met vragen over jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Om in aanmerking te komen voor een rijbewijs voor de categorie B, dien je medisch geschikt te zijn om het voertuig te kunnen besturen. Dit formulier moet ingediend worden bij het CBR en wordt nagekeken. Je ontvangt binnen een aantal weken een antwoord of je rijgeschikt bent. Klik hier om naar de CBR-website te gaan voor meer informatie.

Tussentijdse Toets (TTT)

Om alvast te wennen aan het rijexamen kun je een tussentijdse toets afleggen. Het voordeel van een tussentijdse toets is onder andere dat je kunt wennen aan de examensfeer. Bij een positief advies over het onderdeel "bijzondere verrichtingen" krijg je vrijstelling voor dit onderdeel bij jouw eerstvolgende rijexamen. Na afloop krijg je een advies waar jij persoonlijk beter aan kunt werken voor jouw rijexamen.

Zelfreflectie kandidaat CBR (formulier)

Een nieuw onderdeel van het vernieuwde rijexamen is het zelfreflectieformulier. Deze dien je ingevuld mee te nemen naar je rijexamen.

Jouw rijschool voor je rijbewijs voor auto, motor en brommer
Vraag je gratis proefles aan!
Deel deze pagina op:
Volg ons op:
@rijschool_het_groene_licht rijschool.hetgroenelicht
Dé rijschool voor auto en motor in Alkmaar, Akersloot, Bergen, Castricum, Egmond, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk, Limmen, Schagen, Sint Pancras, Scharwoude, Uitgeest en Heemskerk. Staat jouw woonplaats er niet tussen? Bel of e-mail om te informeren.
Rijschool Het Groene Licht

KvK 59514507 • IBAN: NL09 ABNA 0613 3106 40
Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden - Er kunnen geen rechten aan de gegevens worden ontleend